Om

Besøg også Vøbbernes You Tube kanal: VOEB - MUSIC

Du er altid velkommen til at kontakte VØB

Når du søger efter en hyggelig  Folk Musik Koncert

Historien om pladselskabet VØB Music - der blev etableret i 1987

Efter udgivelse af Cassettebåndet Uj å` Cykle, sendte vi det rundt til 20 eksisterende pladeselskaber. Nogle mente ikke, der var grund til at svare. Men fire selskaber ville gerne udgive båndet. Vi skulle dog selv købe 300 eksemplarer af båndet. Det var vi også indstillet på. Men da vi begyndte at regne på, hvad det ville koste....fandt vi ud af, at den pris vi skulle give for de 300 Mc, svarede til produktionsprisen på 1000 Cassettebånd. - Derfor startede VØB eget pladeselskab. - Gennem årene er det blevet til flere egne udgivelser - nogle få udgivelser for andre, Bl.a Havsalt og Aktiviband. - Herudover har VØB Music hjulpet mange bands med know how, i forbindelse med deres første udgivelse.

P.G.A den tekniske udvikling er pladeselskaber som VØB Music, stort set overflødige i dag.

Mulighederne for at få sin musik ud i verden, er i dag væsentlig større end den var i 1987


Udgivelser fra VØB Music

Uj å` Cykle : Glad Folkemusik med præg 

af Country - Skiffle

Båndet er desværre udsolgt

og bliver ikke genoptrykt

Skovens Ånd

Folk & Viser om natur og kærlighed

Flere af de medvirkende, har familiære

relationer til VØB


Hilsen Til Vore Børn

Folk &  Viser

Udgivet på Mc og LP

Få Mc tilbage - Men stadig en del LP

Vi Holder Os Da Ganske Godt

Folk & Viser, med drys af

Country - Bluegrass - Old time

Udgivet i anledning af Vøbbernes

20 Års Jubilæum

Vi Rider Mod Vest

Folk & Viser med Country præg

Indspillet med vore musikalske venner

Ialt medvirker 12 på CD`en

Øjne Som Blå Violer

Anja Guldhammer

Vores Datter

Dansk Top Musik

KALANIHARA Et Musikalsk Eventyr for børn....................og andre med fantasien i behold

Torben & Anja

Er ved at være klar

til forestilling

Anja & Torben

Tager lige en snak med

Birdie og Aslerk

Kalanihara er et musikalsk eventyr for børn, og andre, der endnu ikke har mistet fantasien

Det musikalske eventyr er forfattet af: Torben - Eva - Anja - Mia Pedersen

Melodien til edderkoppenes sang, er komponeret af: Bent Thinggaard - Alle tekster og øvrige melodier er forfattet og komponeret af: Torben - Eva - Anja - Mia Pedersen

Kalanihara er med hjælp fra Mike Gregory i Wisconsin oversat til Engelsk. Eventyret befinder sig nu også i : Wisconsin - Californien - Canada - Holland.

Når du lukker dine øjne - spreder dine arme ud, kan du flyve med, til vores drømme ø Kalanihara. -  Øen er meget frodig og smuk - Kalanihara beskyttes, af den god drage Aslerk - Birdie er fuglen på øen, der ved alt, hvad der foregår - Polygribdyrene holder øen ren, så der altid er pænt og rent - alle har det godt sammen, og hjælper hinanden.

På et tidspunkt kommer en grim  "Jernfugl" til øen. Ud af "jernfuglen" stiger Destroyer. Kongen i Destroyers land, har sendt ham til Kalanihara, for at slå Aslerk ihjel, og male øen, så den kun er sort og hvid. Får han held af det, vil øen, samt vore drømme og fantasi forsvinde. - Heldigvis ender det ikke så slemt. - Men det må du vente med at høre, til du har eventyret og sangene.

VØB rejser ikke mere rundt med Kalanihara eventyret. - Men skulle nogen få lyst til at rejse til Kalanihara.

Så skal I bare kontakte VØB Music

Alle sangene er i et hæfte, med tekst og akkorder - Sangene er indspillet, på et cassette bånd - Eventyret er skrevet ned, så I har nogle vejledende replikker - hvis I vil opføre eventyret live.

Jeg har tit rejst til Kalanihara med vore børnebørn. Her har jeg brugt båndet, som musisk hjælp - samt brugt alle vore handskedukker. - En dejlig eventyrlig oplevelse

De første opførelser af Kalanihara, var hele VØB involveret i. Det foregik i Børnebiblioteker - Børnehaver - Børneteaterforeninger.

Efter et par år blev der en pause i forestillingerne. Men i 1996 havde Anja og Torben taget 7 måneders orlov fra deres arbejde. - I den tid rejste de rundt med Kalanihara. - Rigtig mange gode oplevelser, fik de med sig. - Efter forestillingen, var der mange børn, der tegnede deres oplevelser. VØB er stadig i besiddelse af de spændende tegninger, som børnene forærede os

Foto interesse og udstillinger

I årene 1963 til 1970 arbejdede jeg (Torben) som farvehandler. Der kom mange kunstnere i butikken, og det gav inspiration, til at gå i gang med maleriet.

Frem til 1982 blev der malet en del billeder. Mest natur malerier, men også lidt abstrakt ind imellem. Perioden i Grønland fra 1980 til 1982 var meget produktiv. De fleste af malerierne fra den tid er solgt. - Samtidig var det også i den periode, at fotoet tog mere og mere over. I mange år havde jeg arbejdet med sort/hvid foto, og fremkaldte selv. - Men som tiden og udviklingen af foto tog form, afholdt jeg min første udstilling i DJBFA`s lokaler i København. - I 1999 blev det til deltagelse sammen med Kodalisterne, i en kultur event: Hul Igennnem , på Trekronerfortet.

Herudover er det blevet til 2 udstillinger, ved Bienalen i Hobro - Hul igennem 2 med Kodalisterne, i det røde pakhus Hobro - Musikcafeen Hobro - Galleri Marita i Egense - Mosskov Pavillionen - Socialarbejderne hus i Aalborg.

Ingen tvivl om, at det er naturen der er inspirations kilden.  - Både landskaber, og de små ting og skabninger, som man ofte overser når man traver i naturen. - Men også når naturen skaber sin egen kunst

Kontakt VØB Music, hvis du kunne have lyst til, En Natur Foto Udstilling med: Torben Evald Dannesboe Pedersen - Deraf kunstnernavnet TED. - Hvilken er signaturen på malerierne.

Udstillingen kan ved ferniseringen, krydres med en lille koncert, med kompositioner, der har relation til udstillingen


Selv små ting i naturen, har stor betydning


Vi er alle en del at naturen

så det er en rigtig god ide, at passe på den


Når du kan høre græsset gro

så har du ro i sjælenCopyright © All Rights Reserved